Kayseri İletişimciler Danışmanlar İşadamları Derneği: Yenilik ve Değişim İçin İşte Lider Kadınlar

Proje Künyesi

Kurum: Kayseri İletişimciler, Danışmanlar, İşadamları Derneği

Amacı: Genç Kadınların İstihdama Kazandırılması

İli: Kayseri

Hibe Tutarı:  34.800 TL

Proje Ortağı: Türk Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi

Proje Süresi: 1 Eylül 2014 – 31 Mayıs 2015

Mevcut Durum

Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı Mart 2014 verilerine göre % 29,8 ile çok düşük bir seyir izlemektedir. AB’de bu oran % 66,3, OECD’de ise % 62.3’dir. OECD ülkeleri içinde Türkiye'ye en yakın ülke olan Meksika’da dahi bu oran % 47.8’dir. İstihdama girişteki engellere paralel olarak Türkiye’de kadınların yönetim kademelerine ulaşmalarının önünde engeller bulunmakta, aynı işte kadınlar erkeklere göre daha düşük ücret almaktadırlar. Tüm bu sorunlar, kadınların iş hayatına girişinde erken yaşlarda aktif önlemler alınması ve iş piyasasına girmeye aday kadınların güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini göstermektedir.

Projenin Hedefledikleri

- Kayseri ilindeki üniversitelerin son sınıflarında okuyan veya yüksek lisans programlarına devam eden 19-28 yaşları arasındaki 20 genç kadına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimleri verilmesi, seçecekleri mesleklerinde lider olmanın yollarının teorik ve uygulamalı olarak gösterilmesi, bu sayede çalışma hayatına katılımlarının kolaylaştırılması

- 20 genç kadının iş yaşamında hedeflerini rol modellerin katkıları ile belirlemesi

- İşverenlerle yapılan seminerlerle iş dünyasının toplumsal cinsiyet algısının sorgulanması, cam tavan uygulamaları ile ilgili işverenlerle etkinlikler yapılması