Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği: YUGLA - Yurtlu Genç Liderler Akademisi
Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği: YUGLA - Yurtlu Genç Liderler Akademisi Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği: YUGLA - Yurtlu Genç Liderler Akademisi Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği: YUGLA - Yurtlu Genç Liderler Akademisi

Proje Künyesi

Kurum: Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği

Amacı: Devlet korumasında yetişen gençlerin yaşadığı sosyal dışlanma ile mücadele etmek

İli: Ankara, İzmir

Hibe Tutarı: 35.200 TL

Proje Süresi: 1 Mayıs 2014 – 1 Eylül 2014

Mevcut Durum

Yapılan araştırmalara göre devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin karşılaştıkları en önemli sorun dışlanmadır. Devlet korumasında yetişen bireylerin sosyal dışlanma ile mücadele etmeleri için iyi örneklerin daha fazla öne çıkması, bu gençlerin hak temelli örgütlenme, sosyal farkındalık ve liderlik becerilerinin artırılması gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Ankara ve İzmir’de:
    • Devlet korumasında kalan ya da ayrılan 15-29 yaş arası 25 genç İzmir’de bir haftalık eğitim kampına katılacak.
    • Kampa katılan gençlere 2 ay online mentörlük verilecek.
    • Projenin internet sitesi üzerinden online mentörlerin videoları paylaşılacak.
    • Kampa katılan gençler kendi projelerini/kampanyalarını hayata geçirecek.
    • Projenin sonunda Ankara’da kampa katılan gençler ile 2 günlük bir değerlendirme toplantısı yapılacak.

Projenin Sonuçları

• Ankara ve İzmir’de:
    • Devlet korumasında kalan ya da ayrılan 15-29 yaş arası 25 genç İzmir’de bir haftalık eğitim kampına katıldı.Kampta 10 mentör tarafından 40 saat süresince sosyal girişimcilik, proje geliştirme ve yazma, iletişim, sosyal medya ve kampanya yönetimi, proje fırsatları, gönüllü yönetimi, kültürlerarası öğrenme konularında eğitimler verildi.
    • Online mentörlük sağlamak için 8 adet webinar düzenlendi. Kaydedilen 4 webinar internet sitesinde yayınlandı.
    • Kampa katılna gençlerden çıkan  21 fikir arasından 5 proje fikri gelişti ve hayata geçmeye başladı. Bu projelerden Dijital Gönüllüler adlı proje Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimcilik Ödülleri'ni kazandı.
    • Projenin sonunda Ankara’da kampa katılan gençler ile 2 günlük bir değerlendirme toplantısı yapıldı.