Yusuf Çopur (Sezon 02 - Bölüm 13)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Edebiyatla Öğrencilerine Yeni Bir Dünyanın Kapılarını Açan Yusuf Çopur

"Fark Yaratanlar" programının 6 Ocak 2011 tarihindeki konuğu, hayallerinin peşinden giden, "Okumayı Seviyorum" projesiyle öğrencilerini de hayallerine ortak eden genç ve idealist bir Türkçe öğretmeni Yusuf Çopur.

Okuduğu kitaplardaki yazarlarla tanışıp, onlara kitaplarıyla ilgili düşüncelerini anlatmayı hayal eden Yusuf Çopur, Türkçe öğretmeni olarak, Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu'nda göreve başladığında bu hayalini, "Okumayı Seviyorum" projesiyle gerçekleştirdi. Proje, Bağcılar'da sosyal imkanlardan uzak yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendilerini ifade edebilecek yeni alanlar oluşturma düşüncesinden doğdu.

Proje kapsamında öğrenciler, her ayın ilk iki haftası bir Türk veya dünya klasiği, sonraki haftalarda da çağdaş bir yazarın eserini okuyorlar. Kitapları okuyan öğrencilere ödül olarak okudukları kitapların yazarlarıyla buluşma fırsatı veriliyor. Öğrenciler, kitap hakkındaki olumlu-olumsuz eleştirilerini birebir kitabın yazarına iletebiliyorlar. "Okumayı Seviyorum" projesi, ergenlik dönemindeki gençlere özgüven kazandırıyor, düşünme, üretme ve düşündüğünü ifade etme imkanı tanıyor, onları sevdikleri yazarlar ile buluşturarak gençlerin kitaba karşı ilgilerini arttırıyor.

2007 yılında Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlayan proje, 2008 yılında AB Ulusal Ajans'tan alınan hibe ile Bağcılar'daki diğer okullarda da uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında bugüne kadar 2.000 öğrenci, aralarında Selim İleri, Ahmet Ümit, Sunay Akın ve Ayşe Kulin'in de bulunduğu birçok yazarla buluştu.