Yuvarla Sosyal Girişimi (Sezon 07 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

Bireysel bağış kültürü için çalışan bir oluşum: Yuvarla

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun yedinci Fark Yaratan’ı Yuvarla Sosyal Girişimi oldu.

İnternetten yaptığınız alışverişlerde kullanmadığınız küsuratlar bugün sivil toplum alanında çalışan derneklere bağış olarak geri dönüyor. Bu sistemin arkasında iki sivil toplum gönüllüsü Emre Danacı ve Erdi Yerebasmaz bulunuyor.  Bu sivil toplum girişiminin adı Yuvarla…

Şimdilik sadece online alışverişlerde kullanılan yuvarla.org girişimi şu şekilde işliyor: Önce internet sitesine giriyorsunuz. Sonra almak istediğiniz ürünü alıyorsunuz, küsuratlı fiyatı yuvarlıyorsunuz. Yuvarladığınız rakam derneklere bağış olarak gidiyor.

Bugün Yuvarla Sosyal Girişimi Türkiye’de faaliyet gösteren 15 farklı sivil toplum kuruluşuyla ortaklaşa projeler yürütüyor. Şimdiye kadar bu derneklerle yapılan projelere 300 bine yakın insan toplamda 2 milyon TL’ye yakın bireysel bağış yaptı.

Yuvarla, iki sivil toplum gönüllüsünün Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının ekonomik ihtiyaçlarına çözüm bulma arayışıyla ortaya çıktı. Bireysel bağış kültürünü teşvik etmek için çalışmalarda bulundu. Sosyal ve çevresel sorunların çözümü için çalışan derneklere destek sağladı. Hem sivil toplum alanında hem de daha önce hiç bağış yapmamış birçok insanın hayatında kocaman bir fark yarattı.