Zeynep Şimşek (Sezon 01 - Bölüm 01)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Tarım İşçisi Kadınların ve  Çocuklarının Hayatında Fark Yaratan Dr. Zeynep Şimşek

Sabancı Vakfı katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 4 Ekim 2009 tarihindeki konuğu tarım işçisi kadınların ve çocuklarının hayatında fark yaratan Dr. Zeynep Şimşek.

2001 yılından bu yana Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Zeynep Şimşek, Halk Sağlığı Bilim Dalı bünyesinde, Yrd.Doç.Dr. İbrahim Koruk ile birlikte Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Konusunda Mahalle ve Köy Muhtarlarının Eğitimi, Mevsimlik Tarım İşçisi Kadınların ve Çocukların Gezici Sağlık Hizmeti Yoluyla Sağlık Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi, 2001-2007 yılları arasında ise Benim Ailem, Gençlerin Sağlığı, Sıtma’da Klorokin Etkililiği ve Sıtma Epidemiyolojisi gibi bir çok projeye imza attı.

Dr. Şimşek liderliğinde Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde başlatılan ve bugün Sağlık Müdürlüğü’nün rutin hizmetlerine entegre edilen ve koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen ‘Mevsimlik Tarım İşçilerine Gezici Sağlık Hizmeti’ projesiyle bugüne kadar 225 bin tarım işçisi kadın ve çocuğa yerinde sağlık hizmeti ulaşmasını sağladı.

Bu projelerin ardından 2009 yılında ekibi ile birlikte  ‘Mevsimlik Tarım İşçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği’ni kuran Doç. Dr. Şimşek, çalışmalarıyla sivil toplum ve sağlık alanında geliştirdiği tüm projeleri halkın yararına sunarak bu alanlara dikkat çekiyor.

Daha fazla bilgi için:

www.metider.org.tr