Burslar

Genel Bilgi

Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir.

Her yıl Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan "Üniversiteye Giriş Bursu" dışında yine LYS'de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen "Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler" ile "Engelli Öğrencilere" de burs sağlanmaktadır. Ayrıca, VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin şartlı bağışı ile "Sabancı Vakfı-Vista Bursu" da 2009-2010 öğretim yılından başlayarak uygulamaya konulmuştur. Şartlı bağışçılar tarafından belirlenen kriterlere göre verilen burslar için "Diğer Burslar" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kuruluş yılı 1974'ten bugüne kadar 44.000'den fazla burs veren Sabancı Vakfı burs programına her yıl 400 yeni öğrenci eklemekte, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı 1.500'e yakın olmaktadır.

Sabancı Vakfı Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere aşağıda belirtilen koşullarda verilmektedir. Ara sınıf öğrencilerine, ikinci öğretim öğrencilerine ve lisansüstü öğrencilerine burs verilmemektedir.