Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 engelli öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

Sabancı Vakfı Bursları, 2017 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:

Ankara Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3

Boğaziçi Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-2 DİL-1
Çukurova Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2
Dokuz Eylül Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2
Ege Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2
Gazi Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2
Hacettepe Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3
DİL-1
İstanbul Teknik Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4

İstanbul Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2 DİL-1
Marmara Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2
Orta Doğu Teknik Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3
DİL-1
Yıldız Teknik Üniversitesi MF-1, 2, 3, 4

Burs başvurusu için 2017 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir:

MF-1, 2, 3, 4 Puanı: 440
TM-1, 2, 3 Puanı: 425
TS-1, 2 Puanı: 440
DİL-1 Puanı: 440
  • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
  • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
  • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 500 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.

Son Başvuru Tarihi

Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 13 Ekim 2017'dir.