Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

Sabancı Vakfı Bursları, 2018 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:

Ankara Üniversitesi SAY    EA

Boğaziçi Üniversitesi SAY EA SÖZ    DİL
Çukurova Üniversitesi
EA SÖZ
Dokuz Eylül Üniversitesi SAY EA SÖZ
Ege Üniversitesi SAY EA SÖZ
Gazi Üniversitesi SAY
SÖZ
Hacettepe Üniversitesi SAY EA
DİL
İstanbul Teknik Üniversitesi SAY

İstanbul Üniversitesi SAY EA SÖZ DİL
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa SAY

Marmara Üniversitesi SAY EA SÖZ
Orta Doğu Teknik Üniversitesi SAY EA
DİL
Yıldız Teknik Üniversitesi SAY

Burs başvurusu için 2018 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir:

Sayısal Puanı: 450
Eşit Ağırlık Puanı: 400
Sözel Puanı: 400
Dil Puanı: 440
  • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
  • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
  • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 600 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.

Son Başvuru Tarihi

Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 19 Ekim 2018'dir.