Burslar Hakkında Genel Bilgi

Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir.

Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan "Üniversiteye Giriş Bursu" dışında yine YKS'de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen "Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler" ile "Engelli Öğrencilere" de burs sağlanmaktadır. Ayrıca, VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin şartlı bağışı ile "Sabancı Vakfı-Vista Bursu" da uygulanmaktadır. Şartlı bağışçılar tarafından belirlenen kriterlere göre verilen burslar için "Diğer Burslar" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kuruluş yılı 1974'ten bugüne kadar 48.000'den fazla burs veren Sabancı Vakfı burs programına her yıl 400 yeni öğrenci eklemekte, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı 1.500'e yakın olmaktadır.

Sabancı Vakfı Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere aşağıda belirtilen koşullarda verilmektedir. Ara sınıf öğrencilerine, ikinci öğretim öğrencilerine ve lisansüstü öğrencilerine burs verilmemektedir.

Bursun Devamı

Öğrenimine başarıyla devam eden öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder. Sabancı Vakfı-Vista Bursu için ödeme süresi lisans programları için 4 yıl olup hazırlık sınıfı için tüm lisans öğrencilerine sağlanan burslarda olduğu gibi azami bir ders yılı için burs ödenir. Bursiyerlerin başarı ve disiplin durumları her dönem başında öğretim kurumundan bilgi alınarak takip edilir.

Burs kontenjanı tahsis edilen üniversiteler dışında bir kurumda öğrenim gören bursiyerler okullarından alacakları öğrenim ve başarı durumuna ilişkin belgelerin aslını her yıl Eylül ve Şubat ayında yılda iki kez Sabancı Vakfı'na göndermek zorundadırlar. Vakıf Yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında iletmeyen, başarısız olan, disiplin cezası alan, okul ile ilişkisi biten veya başka bir kurumdan burs aldığı belirlenen öğrencilerin bursları kesilir.

Burslar Hakkında Kısa Kısa...

• Sabancı Vakfı bursları, T.C. uyruklu ve her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran lisans öğrencileri için geçerlidir.
  • Üniversiteye Giriş Bursu için öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından belirlenen en az taban puanlar ile belirlenen üniversitelere yerleştirilmesi ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir.
  • Sabancı Vakfı-Vista Bursu 4 yıllık Turizm İşletmeciliği programlarına yöneliktir.
  • Sabancı Vakfı-Vista Bursu için maddi desteğe ihtiyacın yanı sıra Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye göre en az yerleştirme puan şartı aranmaktadır.
  • Burs başvurusu için istenen taban puanlar ve üniversiteler her yıl Eylül ayında web sitemizde ilan edilir.
  • Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri/Burs Ofisi kanalıyla kabul edilmektedir. Öğrenci İşleri/Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 23 Ekim'dir. Sonuçlar yine aynı birimler tarafından Üniversitelerde Kasım-Aralık ayı içerisinde duyurulmaktadır.
  • "Üniversiteye Giriş Bursu" ve "Sabancı Vakfı-Vista Bursu" için bursiyer seçimleri üniversiteler tarafından, "Kalkınmada Öncelikli İller" ve "Engelli Öğrenciler" Bursları için bursiyer seçimleri ÖSYM'den alınan listeler çerçevesinde Sabancı Vakfı tarafından yapılır.
  • Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. www.e-bursum.com web sitesine yapılacak başvurular arasından bursiyer seçimi üniversitelerin burs komiteleri ile değerlendirilerek yürütülecektir.
  • Sabancı Vakfı bursları karşılıksızdır, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir.
  • Öğrenimine başarıyla devam eden ve burs kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Aşağıdaki durumlarda burs programımız bulunmamaktadır:
    • İlk ve ortaöğretim bursu
    • Ön lisans, yüksek lisans ve doktora bursu
    • Yurt dışı öğrenimi için burs
    • Burs kontenjanı ayrılan üniversiteler dışındaki üniversiteler için burs
    • Üniversite ara sınıflarda talep edilen burs
    • Okul harcının karşılanması için burs
    • Kurs ücretinin karşılanması için burs
  • Sabancı Vakfı dışında kişi ve kurumlardan burs alan bursiyerlerin belirlenmesi için Sabancı Vakfı burs veren kişi ve kurumlarla işbirliği yapabilir, bursiyer bilgilerini paylaşabilir.

Burslar ile ilgili sorularınıza web sitemizde cevap bulamadıysanız öncelikle Sıkça Sorulan Sorular sayfasını incelemenizi öneririz. Soracağınız sorunun cevabı, bu sayfadaki "Burslar Hakkında Kısa Kısa" başlığı altında veya Sıkça Sorulan Sorular arasında yoksa sorunuz yazılı olarak cevaplanacaktır. Ayrıca Sabancı Vakfı’nın 0212 385 88 00 numaralı Sesli Yanıt Sistemi’ni arayarak burslarla ilgili bilgi alabilirsiniz.