Üniversiteye Giriş Bursu

YKS'de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler öğrenim gördükleri üniversitelerin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 18 Ekim 2019'dur. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı’na bildirilir.

Marmara Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. www.e-bursum.com web sitesi üzerinden 18 Ekim 2019 tarihine kadar yapılacak başvurular arasından bursiyer seçimi üniversitelerin burs komiteleri ile değerlendirilerek yürütülecektir. (Başvurular yakında açılacaktır)

Üniversiteye Giriş Bursu (Genel) için tıklayınız

Üniversiteye Giriş Bursu (Marmara Üniversitesi) için tıklayınız