Boğaziçi Üniversitesi Theodorus Hall Kız Yurdu

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yılı dolayısıyla, 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na Güney Kampüs’te bulunan tarihi Theodorus Hall binasındaki üç kız yurdu odası için destek sağlanmıştır.

Theodorus Hall, Robert Kolej Hazırlık Bölümü’ne bağlı bir yurt ve derslik olarak 1900 yılında inşa edilmeye başlanmış ve ilk öğrenciler Eylül 1902’de yerleşmişlerdir. Yapım masrafları New Yorklu Olivia Phelps Stokes tarafından karşılanan binaya Tanrı’nın hediyesi anlamına gelen "Theodorus Hall" adı verilmiştir. Mavi kireç taşından inşa edilen Theodorus Hall, bodrum katı ve beşik çatısı dahil olmak üzere beş katlı bir binadır. 1999 yılında Dr. Natuk Birkan’ın sağladığı bağışla restore edilen bina, bugün kız yurdu olarak kullanılmaktadır.

Adres : Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü 34342 Bebek İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BUVAK)
Web Adresi : buvak.org.tr
Tel : (212) 265 99 46
Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar Müdürlüğü
Tel : (212) 359 54 00 (4544)

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.