Boğaziçi Üniversitesi Theodorus Hall Kız Yurdu

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yılı dolayısıyla, 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na Güney Kampüs’te bulunan tarihi Theodorus Hall binasındaki üç kız yurdu odası için destek sağlanmıştır.

Theodorus Hall, Robert Kolej Hazırlık Bölümü’ne bağlı bir yurt ve derslik olarak 1900 yılında inşa edilmeye başlanmış ve ilk öğrenciler Eylül 1902’de yerleşmişlerdir. Yapım masrafları New Yorklu Olivia Phelps Stokes tarafından karşılanan binaya Tanrı’nın hediyesi anlamına gelen "Theodorus Hall" adı verilmiştir. Mavi kireç taşından inşa edilen Theodorus Hall, bodrum katı ve beşik çatısı dahil olmak üzere beş katlı bir binadır. 1999 yılında Dr. Natuk Birkan’ın sağladığı bağışla restore edilen bina, bugün kız yurdu olarak kullanılmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres : Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü 34342 Bebek İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BUVAK)
Web Adresi : buvak.org.tr