Hacı Sabancı Anadolu Lisesi

1979-1980 eğitim-öğretim yılında "Beylerbeyi Lisesi" olarak hizmet vermeye başlayan okulun 1998 yılında Sabancı Vakfı tarafından tadilat ve onarım işleri yapılarak yeni ve modern binalar eklenmiş ve okulun adı "Hacı Sabancı Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Toplam 13.560 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 4.960 m2 kapalı alana sahip olan okulun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

2008-2009 ders yılından itibaren Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek Hacı Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

600 öğrenci kapasitesi bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde 19 derslik, 1 teknik laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı, 150 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, resim ve müzik odası, kantin ve idari ofislerin yanı sıra bahçesinde basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır.

Her yıl mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek puan alan bir öğrenciye üniversite öğrenimi süresince “Hacı Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

Adres : Beylerbeyi Mah. Abdullahağa Cad. No:14 Üsküdar - İstanbul
Tel : (216) 321 42 10
Faks : (216) 321 41 37
E-Posta : 967736@meb.k12.tr
Web Adresi : uhsal.meb.k12.tr
Müdür : Abdurrahman Memiş

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.