Hacı Sabancı Anadolu Lisesi

1979-1980 eğitim-öğretim yılında "Beylerbeyi Lisesi" olarak hizmet vermeye başlayan okulun 1998 yılında Sabancı Vakfı tarafından tadilat ve onarım işleri yapılarak yeni ve modern binalar eklenmiş ve okulun adı "Hacı Sabancı Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Toplam 13.560 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 4.960 m2 kapalı alana sahip olan okulun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

2008-2009 ders yılından itibaren Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek Hacı Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

600 öğrenci kapasitesi bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde 19 derslik, 1 teknik laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı, 150 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, resim ve müzik odası, kantin ve idari ofislerin yanı sıra bahçesinde basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır.

Her yıl mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek puan alan bir öğrenciye üniversite öğrenimi süresince “Hacı Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres : Beylerbeyi Mah. Abdullahağa Cad. No:14 Üsküdar - İstanbul