Özcan Sabancı Sağlık Bilimleri Fakültesi - Marmara Üniversitesi

1992 yılında hizmet vermeye başlayan Özcan Sabancı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. 1996 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından işletilmek üzere 49 yıllığına Marmara Üniversitesi’ne verilmiştir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi toplam 4.850 m2 alan üzerinde kurulmuş olup 3.250 m2 kapalı alana sahiptir.

Özcan Sabancı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 10 dershane, 2 adet teknik laboratuvar, 1 adet yabancı dil laboratuvarı, 200 kişilik toplantı ve konferans salonu, 100 kişilik kütüphane, idari bölümler ve yemekhane ile bir öğrenim kurumunun ihtiyaç duyduğu bütün birimler bulunmaktadır.

Hazırlık sınıfı da bulunan fakülte ebe, sağlık yöneticisi, fizyoterapist ve diyetisyen yetiştirmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres : Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Yanı D:11 34865 Cevizli-Kartal-İstanbul
Tel : (216) 399 93 71
Faks : (216) 399 62 42