Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okulda, 1992-1993 eğitim-öğretim yılından itibaren lise, 1993-1994 eğitim yılından itibaren de yabancı dil ağırlıklı lise programı uygulanmış ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılından itibaren de Anadolu Lisesine dönüştürülerek Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

1982 yılında hizmet vermeye başlayan "Sakıp Sabancı Lisesi" toplam 10.500 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 7.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Eğitim için her türlü modern araç ve gereçle donatılmış olan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, ülkemizin önde gelen liselerinden birisidir. Okulda 30'ar kişilik 20 derslik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil laboratuvarları, 25 kişilik kütüphane, müzik ve resim odaları, spor salonu, kafeterya, 170 kişilik konferans salonu ve idari ofisler bulunmaktadır.

Eğitim alanındaki başarıların teşvik edilmesi amacıyla başlatılan ödül programları kapsamında her yıl Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni ilk 3 derece ile bitiren 3 öğrenciye "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü" verilmektedir. Ayrıca, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puanı alan 3 öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince "Sakıp Sabancı Başarı Bursu" verilmektedir.

Adres : Yıldız Cad. No: 78 Beşiktaş - İstanbul
Tel : (212) 227 46 10 - 11
Faks : (212) 227 20 43
E-Posta : 455908@meb.gov.tr
Web Sayfası : sabancilisesi.meb.k12.tr
Müdür : Talat Günday

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.