Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun adı 2008 yılında Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu olarak değiştirilmiştir.

1997-1998 eğitim-öğretim yılında Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlayan okul, toplam 31.432 m2 alan üzerinde kurulmuş olup 19.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Okulda görme engelliler için 40 adet derslik, 250 öğrenci kapasitesi, toplam 60 kişilik matematik, bilgisayar ve fen laboratuvarları, 30 konuşan kitap, 60 kişilik kütüphane, göz tarama merkezi, 300 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, sesli kitap kayıt odası, spor salonu, çamaşırhane, müzik odası, revir, halı, bobinaj, ağaç işleri, modelaj ve trikotaj atölyeleri gibi olanaklar mevcuttur. Ayrıca okulda 12 lojman, kantin, 250 kişilik yemekhane ve büyük bir mutfak bulunmaktadır.

Okul, Amerikan Perkins Görme Engelliler Okulu ile işbirliği içinde çalışmakta, görmeyen veya az gören öğrenciler için okul öncesi eğitim, ilköğretim ve meslek eğitimi vermektedir.

Sabancı Vakfı, Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Perkins Görme Engelliler Okulu ile Vista Turizm ve Seyahat A.Ş. arasında 15 Nisan 2009’da başlayan ortaklık “Engelliler” alanındaki iyi örneklerden biridir. İlgili web sayfası için tıklayınız.

İletişim Bilgileri

Adres :