Dilek Sabancı Konservatuvarı - Selçuk Üniversitesi

Dilek Sabancı Konservatuvarı, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak üniversitenin rektörlüğüne devredilmiştir. Dilek Sabancı Konservatuvarı'nda Tiyatro, Şan, Türk Sanat Müziği, Piyano-Gitar, Yaylı Çalgılar, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Dansları bölümleri yer almaktadır ve konservatuvar binası 650 öğrencinin öğrenim görmesine yönelik olarak yapılmıştır.

Dilek Sabancı Konservatuvarı 2 Kasım 2007 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.

Dilek Sabancı Konservatuvarı, Selçuk Üniversitesi bünyesinde 9.700 m2 kapalı alan, 12.800 m2 açık alan olmak üzere toplam 22.500 m2 alan üzerinde Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak üniversitenin rektörlüğüne devredilmiştir.

Seyirci kapasitesi 512, sahne genişliği 15x21 metre, orkestra çukuru 50 kişilik olan Gösteri Salonu; konferanslar, konserler, tiyatro ve opera temsilleri düzenlenmesi amacıyla son teknoloji ürünü müzik ve ses sistemleri ile donatılmıştır.

Konservatuvarda, öğrencilerin pratik çalışmalarını yapabilecekleri şekilde tasarlanmış 120 adet çalışma odasının yanı sıra, bireysel derslerin (enstrüman ve şan dersleri) yürütülmesine de olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiş 80 adet öğretim üyesi odası bulunmaktadır.

Ayrıca, konservatuvar bünyesinde; oda tiyatrosu ve oda müziklerinin yapılacağı 112 kişilik salon, sahne ile ilgili olan dersler için 4 sahneli derslik, 3 dans salonu, 2 çalışma stüdyosu, amfi tiyatro, kütüphane, bilgisayar dersliği, sinevizyon dersliği, makyaj dersliği, kayıt stüdyosu, çalgı yapım atölyesi, dekor atölyesi, kostüm ve dekor depoları bulunmaktadır. 300 m2 alana sahip fuaye aynı zamanda kafeterya olarak da kullanılmaktadır.

Ayrıca üniversite bünyesinde mevcut olan Bilgi İşlem Merkezine üniversite yönetimi tarafından "Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi” adı verilmiştir.

DİLEK SABANCI TİYATRO FESTİVALİ:

2013 yılından başlayarak, Sabancı Vakfı ve Selçuk Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleştirilen “Dilek Sabancı Tiyatro Festivali” her yıl yeni oyunlarla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Gelenekselleşen festival, başta Dilek Sabancı Konservatuvarı öğrencileri olmak üzere Türkiye’nin çeşitli üniversitelerindeki öğrencilerin oyunlarını sanatseverlerle buluşturmasını sağlarken, öğrencilerin iletişim ve fikir alışverişinde bulunabileceği bir platform yaratıyor.

2017 yılı / 5. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’nde sergilenen oyunlar ve üniversiteler:

• “Vanya Dayı”, Selçuk Üniversitesi
  • “Ayak Bacak Fabrikası”, Uludağ Üniversitesi
  • “İstanbul Efendisi”, Hacettepe Üniversitesi
  • “Kuşlar Meclisi”, Anadolu Üniversitesi
  • "Çığ", Çukurova Üniversitesi

2016 yılı / 4. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’nde sergilenen oyunlar ve üniversiteler:

• “80 Günde Devri Alem”, Selçuk Üniversitesi
  • “Satranç”, Dilek Sabancı Konservatuvarı mezunu Hüseyin Oçan'ın da oynadığı
  • “Hayyam”, Dilek Sabancı Konservatuvarı mezunları Ömer Naci Topçu'nun yazdığı ve Emre Nalcı'nın oynadığı
  • “Masanın Altında”, Dokuz Eylül Üniversitesi
  • "Sâki", Ordu Üniversitesi