Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi

2003 yılında hizmet vermeye başlayan Hayırlı Sabancı Lisesi, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

2003 yılında hizmet vermeye başlayan Hayırlı Sabancı Lisesi 21.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 5.280 m2 kapalı alana sahiptir. Okul, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

Şevket Sabancı’nın eşi Hayırlı Sabancı'nın isminin verildiği 480 kişi kapasiteli lise kompleksinde, kapalı spor salonu, konferans salonu ve açık spor alanı bulunmaktadır.

2008-2009 ders yılından itibaren Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan lise binasında 23 derslik, kütüphane, idari ofisler ve kantin bulunmaktadır.

Kapalı spor salonu voleybol ve basketbol gibi müsabakaların yapılmasına elverişli olduğu gibi ayrıca açık spor alanında tenis kortları ve 1 mini futbol sahası bulunmaktadır.

350 koltuk kapasitesi olan konferans salonu; sinema, tiyatro, konser gibi etkinliklerin yapılmasına olanak sağlarken aynı zamanda fuaye alanları da sergi amaçlı olarak kullanılabilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres : Yalı Mah. Akyarlar Yolu Üzeri Turgutreis - Bodrum - Muğla