Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GAP Projesi ile birlikte bölgedeki eğitim-öğretim tesislerine olan ihtiyaç da artmıştır. Bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Suruç ilçesindeki bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 1989 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan Pratik Kız Sanat Okulu 1991 yılında Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmiş ve kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meslek derslerinin yanı sıra genel bilgi dersleri de verilerek öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna hazırlanmaları sağlanmaktadır.

İki katlı ve 800 öğrenci kapasiteli olan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 derslik, öğretmenler odası, idari odalar ve bir de atölye bulunmaktadır.

Ayrıca okulun giriş katında, çocuk bölümünde okuyan öğrencilerin pratik yapması için kullanılan bir ana sınıfı bulunmaktadır.

Adres : Saray Altı Mahallesi Suruç - Şanlıurfa
Tel : (414) 611 41 34
Web Adresi : sabancikml.meb.k12.tr
E-Posta : sabancikml@gmail.com
Müdür : Mustafa Aydeniz

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.