Hüsnü Paçacıoğlu

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı

Hüsnü Paçacıoğlu 1963 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, 1964-1968 yılları arasında Karabük Demir ve Çelik İşletmelerinde Yatırım Uzmanı, 1968-1996 yılları arasında IBM Türk’de sırasıyla, Kamu İlişkileri ve Ankara Bölge Müdürlüğü, Kamu Sektörü Satış Müdürlüğü, Profesyonel ve Teknik Hizmetler Direktörlüğü ve Pazarlama, Satış, Ürün ve Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Hüsnü Paçacıoğlu 1996-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir. 1 Mayıs 2006 tarihinde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerine getirilen Paçacıoğlu, halen Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.