Ödüllerimiz

Sabancı Vakfı, Türkiye’nin toplumsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla 40 yılı aşkın süredir birçok faaliyet yürütmekte ve ülke çapında birçok projeyi desteklemektedir.

Desteklenen tüm projeler ve gerçekleştirilen faaliyetler, sorunlara çözüm üreten nitelikte olup kalite ve mükemmellik anlayışıyla yürütülmektedir.

Yüzlerce insanın özverisiyle yoğurulan ve milyonlarca kişiye ulaşarak onlara ilham veren bu çalışmalar ulusal ve uluslararası platformlarda önemli ödüllere layık görülmüştür.

Bu çalışmalarla sadece Sabancı Vakfı değil, yenilikçi bakış açısıyla tüm çalışmalara liderlik eden Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da hayırseverlik, liderlik ve yenilikçilik alanlarında aldığı ödüllerle ülkemizi uluslar arası arenada sahneye çıkartmıştır.

Platinum PR Ödülü (2015)

Sabancı Vakfı, iletişim ve pazarlama sektörünün entelektüel bilgi erişim merkezi olan PR News’in düzenlediği ve dünyanın en iyi iletişim kampanyalarının ödüllendirildiği PlatinumPR Ödülleri kapsamında “Yıldönümü” kategorisinde “Büyük Ödül”ün sahibi oldu. Dünya çapında 200’e yakın saygın markanın finale kaldığı yarışmanın ödülleri New York’ta düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sabancı Vakfı, bu yıl Büyük Ödüle layık görülen Türkiye’den tek marka oldu. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Altın Pusula Büyük Ödülü (2015)

Sabancı Vakfı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 25 Mayıs 2015 tarihinde 14. kez düzenlenen Altın Pusula Ödülleri’nde “Büyük Ödül”e layık görüldü.

Halkla ilişkiler alanında Türkiye’deki en prestijli ödül olarak kabul edilen Altın Pusula Ödülleri’nde 20 kategoride toplam 124 proje yarıştı.

Sabancı Vakfı, toplumsal sorunlara çözüm üreten sıra dışı kişilerin olağanüstü etkiler yaratan öykülerini görünür kıldığı “Fark Yaratanlar” programı iletişim çalışmaları ile “Büyük Ödül”ü almaya hak kazandı. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Altın Pusula Jüri Özel Ödülü (2014)

Sabancı Vakfı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 3 Haziran 2014 tarihinde 13. kez düzenlenen Altın Pusula Ödülleri’nde, kendi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen ve “Girls Not Brides” Platformu (Çocuk Evliliklerine Son Vermek için Küresel Ortaklık) üyelerinin katıldığı “Çocuk Evliliklerine Beraber Son Verebiliriz: Ülkelerden Örnekler” uluslararası çalıştayı ile “Jüri Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla, TÜHİD tarafından 2001 yılından bu yana verilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ne, 23 kategoride toplam 113 proje yarıştı. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Business Initiative Directions Uluslararası Kalite Altın Yıldızı Ödülü (2013)

Sabancı Vakfı, kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir büyüme konularında uzman uluslararası kuruluş Business Initiative Directions (BID) tarafından sektöründe lider kurumlara verilen Uluslararası Kalite Altın Yıldızı Ödülü’ne (International Gold Star for Quality) layık görüldü. Ödül, BID Başkanı Jose E. Prieto tarafından 27 Ekim 2013 tarihinde Paris’teki Dünya Kalite Zirvesi’nde (World Quality Commitment Convention) düzenlenen törenle Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’a takdim edildi.

BID tarafından yapılan açıklamada; 90 ülkeden çeşitli sektörlerin temsilcilerinden oluşan Uluslararası Aday Belirleme Komitesi tarafından yapılan seçimle ödül alacak kurumların belirlendiği, Sabancı Vakfı’nın da kalite prensibini odağına alarak sürekli geliştirdiği yönetim anlayışıyla sektörde ve toplumda liderlik vasfını kazandığı belirtildi. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü (2013)

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı; toplumsal gelişme için çalışan toplum liderlerine verilen David Rockefeller Ödülü’ne layık görüldü. Amerika’nın önde gelen işadamı ve filantropisti David Rockefeller’in adını taşıyan ve hayırseverlik alanında öncü ve etkili çalışmalar yapan liderlere verilen ödül, Güler Sabancı’ya, 8 Ekim 2013 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan törenle takdim edildi. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü (2012)

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kurduğu Clinton Küresel Girişimi tarafından, 25 Eylül 2012 tarihinde Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü (Clinton Global Citizen Award) verildi. Güler Sabancı, kadınlara ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesine yönelik ve Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için yaptığı çalışmalar nedeniyle “Kurumsal Liderlik” (Leadership in Corporate Sector) kategorisinde ödüle layık görüldü.

Clinton Küresel Girişimi tarafından 2007 yılından bu yana verilen ödül daha önce Warren Buffet’in oğlu ile gelini Jennifer Buffet-Peter Buffett, iş dünyasından Coca Cola Eski Yönetim Kurulu Başkanı Neville Isdell, Avon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Andrea Jung ile TNT CEO'su Paul Bakker layık görülmüştü. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü (2009)

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana'nın Başkanı olduğu Jüri tarafından "Raymond Georis Ödülü"ne layık görüldü. Bu ödül ile Sabancı Vakfı, Avrupa'nın en önemli filantropi ödülü listesine Türkiye'den giren ilk vakıf oldu.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın Raymond Georis Yenilikçi Filantropi Ödülü’nü alması onuruna 5 Haziran 2009 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde yerli ve yabancı misafirlerin katıldığı bir resepsiyon verildi. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.