Sabancı Vakfı'na Altın Pusula'dan Medya İlişkileri Ödülü

Sabancı Vakfı, Kısa Film Yarışması ile Altın Pusula Ödülü’nün sahibi oldu

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene 17’ncisi gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri, 11 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Sabancı Vakfı, geçen yıl ikincisini gerçekleştirdiği Kısa Film Yarışması ile Medya İlişkileri kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.

Altın Pusula Ödülü ile ilgili görüşlerini paylaşan Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, “Sabancı Vakfı olarak kurulduğumuz günden bugüne toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle çalışıyor; bunun ilk adımının da toplumsal sorunlara ilişkin farkındalık yaratmak olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadarki deneyimlerimiz bize kültür-sanat faaliyetlerinin toplumsal konularda farkındalık yaratmada en etkili yol olduğunu gösterdi;. Geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nı da bu deneyimlerden hareketle hayata geçirdik ve ilk yıl ‘Mülteci Kadınlar’, ikinci yıl da ‘Çocuk İşçiler’ konularını gündeme taşıdık. Her iki konu da gerek kanaat önderleri gerekse çekilen filmler sayesinde basında geniş yer buldu. Elde ettiğimiz sonuçların TÜHİD ve değerli jüri tarafından takdir edilerek Altın Pusula Ödülü’ne layık görülmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sabancı Vakfı toplumsal sorunları gençlerin gözünden görebilmek ve bu sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasını desteklemek amacıyla Kısa Film Yarışması’nı düzenliyor. Her yıl farklı bir toplumsal soruna değinerek sanatın yaratıcı bakış açısından, etki gücünden yararlanarak gençlerde bilinç oluşturmak ve genç sanatçıların yetişmesine olanak sağlıyor.

“Kısa Film Uzun Etki” ismiyle düzenlenen Kısa Film Yarışması’yla ilk yıl ‘‘Mülteci Kadınlar’’,  ikinci yıl ise “Çocuk İşçiler” konusu işlendi.