Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Altın Pusula 2015 Jüri Özel Ödülü

Sabancı Vakfı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 13. kez düzenlenen Altın Pusula Ödülleri’nde, kendiev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen ve “Girls Not Brides” Platformu (Çocuk Evliliklerine Son Vermek için Küresel Ortaklık) üyelerinin katıldığı “Çocuk Evliliklerine Beraber Son Verebiliriz: Ülkelerden Örnekler” uluslararası çalıştayı ile “Jüri Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Altın Pusula Ödülü ile ilgili bir açıklama yapan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan: “Sabancı Vakfı olarak 2010 yılından bu yana erken yaşta evliliklerle mücadeleye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu sorunla mücadelede, sivil topluma destek veriyor, ulusal ve uluslararası kurumların işbirliğiyle çalışmalar yapıyoruz. Erken yaşta evliliklerin önlenmesine karşı güç birliği yapmak ve dünyanın dikkatini bu soruna çekmek için uluslararası deneyimleri ülkemize taşıyoruz. Bu kapsamda, “Girls Not Brides” platformunun İstanbul’da düzenlediği uluslararası çalıştaya ev sahipliği yaparak, bu sorunun çözümü konusunda en iyi uygulamaların paylaşılmasına imkan verdik. Bu çabamızın TÜHİD tarafından verilen Altın Pusula Halka İlişkiler Ödülü ile de takdir edilmesinden mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla, TÜHİD tarafından 2001 yılından bu yana verilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ne, 23 kategoride toplam 113 proje yarıştı.