İkinci Kısa Film Yarışması

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ikinci yılında yine önemli bir konuya dikkat çekiyor. “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Çocuk İşçiler”.

Danis Tanovic genç sanatçılara ilham verecek

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın bu yılki kanaat önderi, bol ödüllü yönetmen ve yazar Danis Tanovic, toplumun dezavantajlı kesimlerinin hikayelerini konu alan filmleriyle tanınıyor. Tanovic, "Çocuk işçiliği insanlığa, kendimize ve geleceğe karşı işlenen bir suçtur. Lütfen çocuk işçiliğine karşı mücadelemizde bize katılın…" ifadelerini kullanarak sinemacıları yarışmaya katılmaya çağırdı.

Bosna Hersekli yönetmen, ilk uzun metrajlı filmi No Man’s Land (Tarafsız Bölge) ile 2012’de "En İyi Yabancı Film Oscarı"nın ve 2001’de Cannes Film Festivali’nde "En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi olmuştu. Kariyeri boyunca Berlin Film Festivali’nden farklı dallarda Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödülleri almaya hak kazanan Tanovic’in toplam 29 ödülü bulunuyor.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular 6 Haziran-15 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak. Finale kalan eserler 25 Aralık 2017’de www.kisafilmuzunetki.org adresinden açıklanacak.

Çocuk işçiler sorununu en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan eserlerin birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL verilecek.