Metropolis Kazıları 2017

İki Bin Yıllık Tarihe Işık Tutan Metropolis, Kent Çevresinin Tarihini De Aydınlatıyor

Metropolis Kazıları 2017

Kazı çalışmalarında geçtiğimiz yıl başlayan "Metropolis Antik Kenti Çevresi Yüzey Araştırmaları" sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında çevredeki erken yerleşmeler tespit edilerek Metropolis'in modern ve planlı bir şehir olarak kurulmasındaki etkiler inceleniyor. Araştırmalar sırasında tespit edilen kaleler, mezar anıtları, höyükler ve diğer kültür varlıkları ile Metropolis'in kuruluşunda rol oynayan tüm kültürel unsurların ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Metropolis'in ulusal ve uluslararası platformda tanınmasını sağlayan, Grifonlu Soylu Koltuğu mermerden pantograf tekniği kullanılarak yeniden yontuluyor. Aslı İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Grifonlu Koltuğun replikası, projenin tamamlanması ile birlikte Metropolis Tiyatrosundaki yerinde sergilenecek.

Kazı çalışmaları 10 yıldır devam eden Roma Hamamı-Palaestra Kompleksi'ndeki çalışmalar bu yıl tamamlanacak. Metropolis Antik Kenti'nin en önemli yapılarının başında gelen kompleksin yeni sezonda ziyarete açılması hedefleniyor. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapının mozaiklerinde temizlik çalışmalarının da başlaması hedefleniyor.