Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2017 Yılı

Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı ve 9 yıldır Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 8 Ağustos’ta Sabancı Üniversitesi’nde kampa girdi. Üç hafta sürecek eğitim ve provalarla genç müzisyenler, önce İstanbul ardından da Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’da verecekleri büyük konserler için hazırlanacaklar. Şef Cem Mansur yönetimindeki TUGFO’nun hazırlık kampı 25 Ağustos’ta sona erecek.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2017 Yılı

Türkiye’deki tüm konservatuarlardan sınavla seçilen 79 başarılı genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda yer alan gençler, sadece müzik eğitimi almıyor, sosyal sorumlu birey olma konusunda da sosyal çalışmalar aracılığıyla bilinçlendiriliyor. Kamp süresince genç müzisyenler şef Cem Mansur yönetiminde çeşitli eğitimlere katılacak ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bünyesindeki Cerebral Palsy’li çocuklarla bir araya gelerek farkındalık çalışması yapacak. Farkındalık çalışması kapsamında; çocuklar gün boyu sürecek müzik deneyiminin ardından genç müzisyenlerle birlikte mini bir konser de verecek.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’ndan müzik ziyafeti

Genç müzisyenlerin bu yılki repertuvarında; Alexander Borodin’den Orta Asya Steplerinde, Richard Strauss’tan Don Juan Senfonik Şiir, Ali Ekber Çiçek ve Ali Özkan Manav’dan Haydar Haydar, Antonín Dvořák’tan Senfonik Çeşitlemelerin yanı sıra orkestranın eski üyesi ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin’in başkemancılarından Hande Küden’in solistliğini üstleneceği Çaykovski’nin Keman Konçertosu yer alıyor.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenleri destekleyerek ülkelerine bir değer olarak kazandırmayı amaçlıyor. Sabancı Vakfı, Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımında da etkili olan bu projeye 9 yıldır verdiği destekle genç müzisyenlere dünyanın en prestijli isimleriyle sahneye çıkma imkanı sunuyor.

Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu’ndan (EFNYO) 2015 yılında aldığı tam üyelik statüsü, orkestranın genç müzisyenlerine, federasyona üye diğer orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor. TUGFO, son iki yıldır faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdürüyor.

2017 Turne Programı

25 Ağustos 2017 Zorlu Performans Sanatları Merkezi(PSM) Konseri, İstanbul
28 Ağustos 2017 Young Euro Classic Festivali Konseri, Almanya
30 Ağustos 2017 Kromeriz Konseri, Çek Cumhuriyeti
31 Ağustos 2017 Litomerice Konseri, Çek Cumhuriyeti
1 Eylül 2017 Prag Konseri, Çek Cumhuriyeti
3 Eylül 2017 Verona Konseri, İtalya
4 Eylül 2017 Venedik Konseri, İtalya
6 Eylül 2017 Imola Konseri, İtalya

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.