Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi

Yapımı Hacı Ömer Sabancı Holding ve Türk Eğitim Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilen Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nin kullanım hakkı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir.

1976 yılında hizmet vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi toplam 15.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 5.000 m2 kapalı alana sahiptir.
Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde 200 kişilik kütüphane ve 368 kişilik tiyatro salonu bulunmaktadır.
Merkez, 1982 yılında güzel sanatlar galerisi (fuaye, resim ve kurs atölyesi, antik değerler barındıran müze, kitap ve hediyelik eşya dükkanı) eklenerek genişletilmiş, ayrıca tiyatro sahnesi de büyütülerek yeni ve modern cihazlarla donatılmıştır.

Yıl boyunca hizmet veren sergi salonu, görme engelliler için sesli kitap teknolojisi ile ve az görenler için de kitap okumalarına olanak sağlayan cihazlarla donatılmış kütüphane, Çukurova Bölge Tiyatrosu’nun misafir tiyatro gruplarının faaliyetlerine açık tutulan tiyatro salonu, bölge halkının alternatif sosyal mekan ihtiyacını karşılamaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres : Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Fuzuli Caddesi No:2 (Orduevi Karşısı) Seyhan-Adana

Kültür Merkezi

Tel : (322) 352 32 90
Faks : (322) 352 32 90
Web : yigm.kulturturizm.gov.tr

Güzel Sanatlar Galerisi

Tel : (322) 352 46 74
Müdür : Aziz Aslancem

Tiyatro Müdürlüğü

Tel : (322) 352 33 55
Faks : (322) 352 68 85
Müdür Yrd. : Kazım Öztürk
E-Posta : mustafakazimozturk@gmail.com

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.