Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi

19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen "Feriye Sarayları" kompleksi içinde bulunan "Feriye Karakolu" Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla tarihsel yapısına uygun olarak inşa ettirilmiş ve aynı alanda yer alan "Zaptiye Koğuşları" restore ettirilmiştir. 1995 yılında eğitim, öğretim ve kültürel amaçla kullanılmak üzere Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi adını alarak hizmet vermeye başlamıştır.

Kültür Sitesi, toplam 12.311 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 6.086 m2 kapalı alana sahiptir.

Kültür Sitesinin içinde 40.000 adet kitabın bulunduğu Cahit Kocaömer Kitaplığı, toplam 400 kişilik kapasitesi ile 3 sinema salonu, müzik çalışmaları, özel günler ve törenler için 40 kişilik müzik odaları ve 55 kişilik bir anaokulu mevcuttur.

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi özel davetler için ideal olan 120 kişilik Feyyaz Tokar Restoranı, 100 kişilik Bahçe Restoranı ve ayrıca ulusal ve uluslararası toplantılara uygun olan 6 adet toplantı salonu ile hizmet vermektedir.

Merhum Sakıp Sabancı’nın Kültür Sitesinin inşa edilmesine sağladığı katkılarından dolayı anısını nesiller boyu yaşatmak amacıyla vefatının 11. yılı olan 10 Nisan 2015 tarihinde bahçeye yerleştirilen büstün açılışı yapılmıştır.

Adres : Çırağan Cad. No:124 Ortaköy-İstanbul
Tel : (212) 260 24 55
Faks : (212) 227 91 54
E-Posta : vakif@kelev.org.tr
Web Adresi : kelev.org.tr

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.