Sabancı Kültür Sitesi - Erciyes Üniversitesi

Kültür Sitesi, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Erciyes Üniversitesi’ne devredilmiştir.

1986 yılında Erciyes Üniversitesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Sabancı Kültür Sitesi toplam 13.190 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 3.750 m2 kapalı alana sahiptir.

Üniversitede düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi konumundaki binada kongre salonu, sergi salonu ve kafeterya bulunmaktadır.

Kongre Salonu: Üniversitede düzenlenen konferans, kongre, tiyatro ve konserler burada yapılmaktadır. Bu tür faaliyetlerin yürütülebilmesi için gerekli ses ve ışık düzenine sahip salonda 424 kişilik koltuk kapasitesi bulunmaktadır.

Sergi Salonu: Fakülte öğrencileri, öğretim elemanları ve üniversite dışından gelen sanatçılar çalışmalarını sergilemektedir. Sanat çalışmalarına ev sahipliği yapan salon 450 m2 alana sahip olup, 70 pano alabilecek kapasitededir.

Kafeterya: Üniversite personelinin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla düzenlenen kafeterya bölümünde toplam 250 kişinin yemek yiyebileceği salon mevcuttur.

İletişim Bilgileri

Adres :