Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdu

Yurt, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

1976 yılında hizmet vermeye başlayan Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdu, toplam 4.760 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 3.720 m2 kapalı alana sahiptir.

Şehir merkezinde bulunan Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdunda yükseköğrenim gören 400 kız öğrenci barınabilmektedir.

Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdu 7 kattan oluşmaktadır. Yurt binasında öğrenci yatakhanesi olarak kullanılan 52 oda, çamaşır ve ütü için kullanılabilen 4 oda, çalışma için 3 salon, çizim odası, yemek salonu ve kantin bulunmaktadır. Yurtta ayrıca internet bağlantısı mevcuttur ve her gün sıcak su verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres : Cumhuriyet Caddesi Kurtuluş Mahallesi 46/D Seyhan-Adana