Belkıs Sabancı Öğrenci Yurdu

Gerede İlçesinde bulunan İmam Hatip Lisesi yatılı öğrencilerinin kalacakları yer ihtiyacını karşılamamaya başlamış, bu nedenle müstakil bir yurt ihtiyacı doğmuştur. Sabancı Vakfı bu ihtiyacı karşılama amacıyla mülkiyeti Gerede Belediyesi’ne ait olan Belkıs Sabancı Öğrenci Yurdu'nu yaptırarak kullanım hakkını Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmiştir.

200 öğrenci kapasiteli yurt, hem İmam Hatip Lisesi hem de diğer okulların öğrencilerine hizmet vermektedir.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere inşa edilen yurtta yatakhanelerin yanı sıra mutfak, 200 kişilik yemekhane, kütüphane, öğrencilerin ders hazırlıklarını yapabilmeleri için 3 ayrı etüt salonu ve 200 kişilik çok amaçlı salon bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres : Bolu Caddesi Kitirler Mahallesi Gerede-Bolu