Sabancı Öğretmenevi

Önceleri Akbank şubesi olarak faaliyet gösteren ve daha sonra banka şubesinin kapanmasıyla boşalan bina 1993 yılında Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilmiş ve öğretmenevi olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

522 m2'lik kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevinde yatakhanelerin yanı sıra 40 kişilik sosyal amaçlı salon ve dinlenme salonu bulunmaktadır.

Bünyan, Kayseri’ye bağlı küçük bir ilçe olmakla birlikte yaz aylarında havasının güzelliğinden ötürü kalabalık ve cıvıl cıvıldır. İlçede başka otel bulunmamaktadır. Konaklama ve kültür hizmeti veren başka yer olmaması Sabancı Öğretmenevine verilen önemi arttırmaktadır.

Sabancı Öğretmenevi, öğretmen yakınlarının sünnet ve düğün törenleri ile resmi ilçe toplantılarına da ev sahipliği yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres : Şehit Enes Bediz Caddesi PTT Karşısı No:15 Bünyan-Kayseri