Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür.

1992 yılında hizmete giren Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun kullanım hakkı 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

539 m2 kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Demirci ilçesinde yaşayan öğretmenlerin sosyal ve ruhsal gelişim ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve kültürel gelişimlerinin sağlanması amacıyla kurulmuştur.

100 kişilik kullanım kapasitesi olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda öğretmenler günü kutlamaları, nişan, düğün törenleri, toplantı ve konferanslar düzenlenmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres : Pazar Mahallesi İbrahim Ethem Akıncı Cad.
No:41 Demirci-Manisa
Tel : (236) 462 34 10