Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Önceleri Akbank Şubesi olarak faaliyet gösteren ve daha sonra banka şubesinin kapanmasıyla boşalan bina 1994 yılında Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilmiş ve 49 yıllığına öğretmenevi olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

524 m2 kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Gemerek ilçesindeki öğretmenlere, memurlara, emeklilere ve aynı zamanda ilçede ünlü olan Sızın Şelalesi'ni ve diğer turistik mekanları ziyaret eden turistlere hizmet vermektedir.

Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun bulunduğu ilçe olan Gemerek’in, Kayseri’ye yakınlığı ve ayrıca ilçede otel ve misafirhane ihtiyacını karşılayacak başka bir mekan olmaması bakımından öğretmenevi büyük önem kazanmaktadır.

Öğretmenevinde yatak odalarının yanı sıra 50 kişilik oyun salonu ve 1 okuma salonu bulunmaktadır.

Adres : Sabancı Öğretmenevi Müdürlüğü PTT Karşısı Gemerek-Sivas
Tel : (346) 614 23 93
Web Adresi : gemereksabanciogretmenevi.meb.k12.tr
E-Posta : sabancigemerek@hotmail.com
Müdür : Coşkun Taştan

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.