Açık Radyo

Alternatif hikayelere ve düşüncelere Açık Radyo

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan Fark Yaratanlar Programı’nın yedinci sezonunun sekizinci Fark Yaratan’ı Açık Radyo oldu.

Yazar ve radyo programcısı Ömer Madra, 20 yıl önce 92 ortak ile beraber Açık Radyo’yu kurdu. Açık Radyo, toplumsal eşitsizlikler, özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çevre kirliliği gibi konularda farkındalık yaratmayı ve insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Açık Radyo kurulduğundan bu yana “kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo” parolasıyla yayın hayatına devam ediyor.

Açık Radyo adından da anlaşılacağı üzere anlatacak toplumsal bir derdi olan herkese kapılarını açıyor. Açık Radyo’da bugüne kadar 21 farklı ülkeden 1.090 programcı 1.000’in üzerinde programa imza attı. 20 bin farklı konuk Açık Radyo mikrofonlarına kendi düşüncelerini ifade etti.

Ömer Madra ve 92 ortak tarafından kurulan Açık Radyo bugüne kadar toplumsal hayatta farkındalık yaratmak ve sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla yüz binlerce kişiye ulaştı. Binlerce hikâye ve düşüncenin duyulmasına yardımcı oldu. Sessizlerin ve alternatif tüm seslerin duyulmasına imkân sağlayarak sivil toplum alanında kocaman bir fark yarattı.