Ayça Arslan Ergül

"Haydi Arkadaşlar Bilim Başına"

Sabancı Vakfı “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun beşinci Fark Yaratan’ı Ayça Arslan Ergül oldu.

Ülkemizin bilimin gelişmesi ve genç nesillerin Nobel ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yolunda ilerleyebilmeleri için onları motive etmeye çalışan değerli bir bilim kadını var. Ayça Arslan Ergül, Türkiye’de gençlerin bilime karşı ilgilerini ve iç motivasyonlarını arttırmak için liseleri dolaşıyor, seminerler veriyor.

Ayça Arslan Ergül,Bilkent Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji alanında çalışıyor. Akademik araştırmalarının yanı sıra lise öğrencilerinin bilimden korkmamaları ve kendilerine güvenmeleri için değerli bir proje yürütüyor. Ankara’da lisede okuyan çocuklara yönelik farkındalık yaratmak ve onlara yol göstermek için belirli zamanlarda okullara gidip seminerler veriyor. Bilim kadını Ayça Arslan Ergülbugüne kadar 20 farklı okulda bine yakın öğrenciye seminerler verdi.

Ayça Arslan Ergül, başarılarının ve hayallerinin yanında başarısızlıklarından ve korkularından yola çıktı. Lise çağındaki öğrencilere kendine güven ve bilim sevgisi aşılamak için seminerler verdi. Hem bilim dünyasında yaptığı çalışmalarda hem de lise öğrencilerin hayatlarında kocaman bir fark yarattı.

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.