Benim Okulum, Benim Haklarım

Proje Künyesi
Kurum : Sulukule Gönüllüleri Derneği
Amacı : Risk altında ve ayrımcılığa maruz kalan çocuklar ve etraflarındaki aktörlerin sosyal gelişim ve haklar açısından güçlendirilerek okula devam oranlarının artırılması
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 95.215 TL
Proje Ortağı : Toplum Gönüllüleri Vakfı
Proje Süresi : 1 Ocak 2018 - 31 Ağustos 2018
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2017

Mevcut Durum

Eskiden Sulukule olarak bilinen Karagümrük’te kentsel dönüşüm mağduru olan Roman çocuklar başka olmak üzere, iç göçe maruz kalan ve sosyo-ekonomik gücü düşük çocuklar risk altındadır ve okulu terk oranları artmaktadır. Bölgede, çocukların okula olan ilgisini artırmak için çeşitli sosyal gelişim ve haklar atölyelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Projenin Hedefledikleri

• Bölgedeki bir ortaokulda 40 çocuğa yönelik 12 haftalık dans, ritim gibi alanlarda sosyal gelişim atölyeleri düzenlenecek.
  • Çocuklar, anneler ve öğretmenlere yönelik haklar atölyeleri düzenlenecek.
  • Risk altındaki çocuklarla örgün eğitim kurumlarında çalışma deneyimi kitapçığı basılacak ve bu model kitap dijital ortamda ve fiziksel olarak paylaşılacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.