Benim Okulum, Benim Haklarım

Proje Künyesi
Kurum : Sulukule Gönüllüleri Derneği
Amacı : Risk altında ve ayrımcılığa maruz kalan çocuklar ve etraflarındaki aktörlerin sosyal gelişim ve haklar açısından güçlendirilerek okula devam oranlarının artırılması
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 95.215 TL
Proje Ortağı : Toplum Gönüllüleri Vakfı
Proje Süresi : 1 Ocak 2018 - 31 Ağustos 2018
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2017

Mevcut Durum

Eskiden Sulukule olarak bilinen Karagümrük’te kentsel dönüşüm mağduru olan Roman çocuklar başka olmak üzere, iç göçe maruz kalan ve sosyo-ekonomik gücü düşük çocuklar risk altındadır ve okulu terk oranları artmaktadır. Bölgede, çocukların okula olan ilgisini artırmak için çeşitli sosyal gelişim ve haklar atölyelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Projenin Hedefledikleri

• Bölgedeki bir ortaokulda 40 çocuğa yönelik 12 haftalık dans, ritim gibi alanlarda sosyal gelişim atölyeleri düzenlenecek.
  • Çocuklar, anneler ve öğretmenlere yönelik haklar atölyeleri düzenlenecek.
  • Risk altındaki çocuklarla örgün eğitim kurumlarında çalışma deneyimi kitapçığı basılacak ve bu model kitap dijital ortamda ve fiziksel olarak paylaşılacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER