Benim Sesim, Benim Toplumum

Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2017

Mevcut Durum

Günümüzde Down sendromlu bireyler hayatları boyunca ciddi hak ihlalleri yaşamaktadır. Gelişmiş ülkelerde zihinsel engelli bireylerin öz-savunuculuk becerilerinin geliştirilmesine önem verilmektedir. Türkiye’de de toplumsal önyargıların yıkılması için başarıyla öz-savunuculuk yapan Down sendromlu bireyler yetiştirilmelidir.

Projenin Hedefledikleri

• Down sendromlu gençlerin öz-savunucu olarak yetiştirilmesi için bir eğitim seti hazırlanacak.
  • İstanbul, İzmir ve Ankara’dan öz-savunuculuk yapabilecek 8 Down sendromlu genç seçilecek.
  • Gençler her ay 1 gün İstanbul’da haklar konusunda eğitim alacak.
  • Öz-savunuculuk konusunda gelişim gösteren Down sendromlu gençler Ankara’da ilgili bakanlığı ziyaret edecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.