Benim Sesim, Benim Toplumum

Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2017

Mevcut Durum

Günümüzde Down sendromlu bireyler hayatları boyunca ciddi hak ihlalleri yaşamaktadır. Gelişmiş ülkelerde zihinsel engelli bireylerin öz-savunuculuk becerilerinin geliştirilmesine önem verilmektedir. Türkiye’de de toplumsal önyargıların yıkılması için başarıyla öz-savunuculuk yapan Down sendromlu bireyler yetiştirilmelidir.

Projenin Hedefledikleri

• Down sendromlu gençlerin öz-savunucu olarak yetiştirilmesi için bir eğitim seti hazırlanacak.
  • İstanbul, İzmir ve Ankara’dan öz-savunuculuk yapabilecek 8 Down sendromlu genç seçilecek.
  • Gençler her ay 1 gün İstanbul’da haklar konusunda eğitim alacak.
  • Öz-savunuculuk konusunda gelişim gösteren Down sendromlu gençler Ankara’da ilgili bakanlığı ziyaret edecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER