Celal Karadoğan

"Engel Tanımayan Gençler" Türkiye'yi Başarıyla Temsil Ederek Fark Yaratıyor

"Fark Yaratanlar" programının 2 Aralık 2011 tarihindeki konuğu, “Genç Engelliler Spor Kulübü” ile herkesin eşit koşullarda eğitim alabilmesi ve spor yapabilmesi için çalışmalarını sürdüren Celal Karadoğan.

Engelli ve engelsiz herkesin bir arada yaşamasını ve toplumdaki bilinç düzeyini yükseltmeyi amaçlayan Celal Karadoğan, engellilere spor yapabilecekleri, ders çalışabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri özel bir alan yarattı. Haftalık ders programı oluşturularak gençlerin okullarına yardımcı olacak dersler verilen Genç Engelliler Spor Kulübü’nde, masa tenisi ve basketbol sahası da bulunuyor. Kulüpten, sadece engelliler değil, kulübün faaliyet gösterdiği çevredeki tüm çocuk ve gençler yararlanabiliyor. Celal Karadoğan, “Genç Engelliler Spor Kulübü” ile engelli gençlerin Paralimpik Olimpiyatlar’da ülkemizi temsil etmelerini sağlamak üzere çeşitli spor dallarında eğitimler veriyor. Genç Engelliler Spor Kulübü’nün, bulunduğu çevrede gençlerin ve ailelerinin bilinçlenmesine önemli bir katkısı oldu. Kulüp, kurulduğu 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerle sportif, kültürel ve sosyal alanlarda 500’e yakın genç ve onların ailelerine ulaştı.

“Genç Engelliler Spor Kulübü” projesi, 2009 yılında Dünya Bankası Yaratıcı Kalkınma Fikirleri yarışmasında 800 proje arasından ilk yirmiye girmeyi başardı. Kulüp, ayrıca 2016’da Brezilya’da yapılacak olan Paralimpik Oyunları’na değişik branşlarda en az 10 sporcu göndermeyi hedefliyor.