Cinsiyetçi Dile Karşı Medya - İzleyici El Ele

Kurum: Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği
İl: Trabzon
Hibe Tutarı: 35.570 TL
Proje Ortağı: Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, KARKADDER, Karadeniz Teknik Üniversitesi
Proje Süresi: 1 Ekim 2009 - 1 Haziran 2010

Hedef Grup

Trabzon’da görsel ve yazılı medyada görev yapan 22 basın mensubu, KTÜ İletişim Fakültesinde eğitim alan 15 iletişim fakültesi öğrencisi ile kadın kuruluşlarında yer alan 20 kadın olmak üzere toplam 57 kişi

Proje Özeti

Trabzon’daki yerel medya mensupları, kadın kuruluşu temsilcileri ve iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik toplumsal cinsiyet ve medya eğitimleri planlanmıştır. Basın kuruluşlarında görev yapan kişiler arasında yarışma düzenlenmiştir. Ulusal basının, Türkiye’de medya ve kadın konusunda deneyimli uzman kişilerin katılımıyla bir panel gerçekleştirilmiştir. Trabzon medyası ve basın mensuplarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirilmesi hedeflenmiştir.

DİĞER PROJELER