Çocuklar İçin Rengarenk Umutlar

Proje Künyesi
Kurum : Rengarenk Umutlar Derneği
Amacı : Fırsatlara erişemeyen ve yaşadıkları bölgedeki travmalara maruz kalan çocukların psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi
Bölge : Diyarbakır
Hibe Tutarı : 152.088 TL
Proje Ortağı : Ardıç Dayanışma Derneği
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 12 Temmuz 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışma ortamı çocuklar üzerinde bir psikolojik tahribat yaratmıştır. Çocuklar ve çevrelerindeki aktörlerle, çocukların psikososyal gelişimlerini destekleyen faaliyetler yürütülerek bu tahribatın hafifletilmesi, bölgedeki sosyal ve kültürel faaliyet açığının giderilmesine katkı sağlanması gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Yaşam Becerileri eğitim modülü oluşturulacak ve 10-18 yaş arası 200 çocuğa uygulanacak.
  • 200 çocuk ile ilgi alanlarına göre sosyokültürel atölyeler yürütülecek.
  • Ailelere yönelik ergen gelişimi, toplumsal cinsiyet, zorbalık konularında 16 oturumluk bilgilendirme toplantıları yapılacak.
  • Çocuklarla Çalışan Gönüllüler İçin Rehberlik Eğitimi ve gönüllülük programı oluşturulacak.
  • Dernek bünyesinde Çocuk Hakları Komisyonu kurulacak ve çocukların uğradıkları hak ihlallerine yönelik çözüm üretme pratiği elde etmeleri sağlanacak.