Çok Geç Olmadan İstanbul! 2

Proje Künyesi
Kurum : Nirengi Derneği
Amacı : Ergen istismarı, akran zorbalığı ve flört şiddetine karşı etkin bir önleme ve/veya müdahale mekanizmasının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) içinde sürdürülebilir bir yapıya kavuşması
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 199.978 TL
Proje Ortağı : İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Proje Süresi : 8 Temmuz 2019 – 8 Nisan 2020
Durumu : Başlıyor
Proje Yılı : 2019

Mevcut Durum

Okullarda en sık karşılaşılan pozitif gençlik gelişimi (PGG) riskleri ergen istismarı, akran zorbalığı ve flört şiddetidir. Cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 10-15’i adli makamlara ulaşabilmektedir. Öğretmenlerin söz konusu risklere karşı okul temelli koruma, izleme ve müdahale adımları ile ilgili bilgi ve farkındalık seviyelerinin düşük olduğu görülmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Projenin ilk yılında hazırlanan Pozitif Gençlik Gelişimi eğitim modülü revize edilerek geliştirilecek.
  • Geliştirilen modül ile hizmet içi eğitim döneminde 40 okulda 2.000 öğretmen ve okul yöneticisine eğitim verilecek.
  • 40 okulun müdür ve rehber öğretmenleri ile birlikte strateji toplantıları gerçekleştirilecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.