Çok Geç Olmadan İstanbul! 2

Proje Künyesi
Kurum : Nirengi Derneği
Amacı : Ergen istismarı, akran zorbalığı ve flört şiddetine karşı etkin bir önleme ve/veya müdahale mekanizmasının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) içinde sürdürülebilir bir yapıya kavuşması
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 199.978 TL
Proje Ortağı : İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Proje Süresi : 8 Temmuz 2019 – 8 Nisan 2020
Durumu : Başlıyor
Proje Yılı : 2019

Mevcut Durum

Okullarda en sık karşılaşılan pozitif gençlik gelişimi (PGG) riskleri ergen istismarı, akran zorbalığı ve flört şiddetidir. Cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 10-15’i adli makamlara ulaşabilmektedir. Öğretmenlerin söz konusu risklere karşı okul temelli koruma, izleme ve müdahale adımları ile ilgili bilgi ve farkındalık seviyelerinin düşük olduğu görülmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Projenin ilk yılında hazırlanan Pozitif Gençlik Gelişimi eğitim modülü revize edilerek geliştirilecek.
  • Geliştirilen modül ile hizmet içi eğitim döneminde 40 okulda 2.000 öğretmen ve okul yöneticisine eğitim verilecek.
  • 40 okulun müdür ve rehber öğretmenleri ile birlikte strateji toplantıları gerçekleştirilecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER