Doğa İçin Çal

“Doğa İçin Çal" Sosyal Medyada Doğa İçin Farkındalık Yaratıyor

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkı sağlayanların özverili çalışmalarını görünür kılmak için hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” programı, dördüncü sezonuna başladı. Dördüncü sezonun ilk konuğu ise, Agaclar.net’in “Doğa İçin Çal” projesi. Doğa İçin Çal, evrensel bir dil olan müziği kullanıp halihazırda kurulmuş olan ve başarılı çalışmalara imza atan, doğa ve doğal yaşam alanlarının korunmasıyla ilgili tüm derneklerin faaliyetlerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

İlk olarak 45 müzisyenin bir araya geldiği Doğa İçin Çal projesinin ikinci projesinde 91 müzisyen ve üçüncü projesinde ise 106 müzisyen bir araya gelerek doğa için çaldı ve söyledi. Son olarak Nisan ayında, Cahit Berkay’ın üç film müziğini doğa için çalıp söylemek üzere 76 müzisyen bir araya geldi. İlgiyle izlenen klipler, birçok öğretmen tarafından, müzik derslerinde öğrencilere izlettiriliyor ve ödev konusu olarak veriliyor. Böylelikle okullarda doğa için farkındalık çalışmalarında yol gösterici olunuyor. Proje için özel olarak kurulan www.dogaicincal.com sitesini bugüne kadar 15 bin kişi ziyaret etti. Projenin Facebook sayfası 123 bin kişi tarafından takip edilirken, videoları youtube kanalında yaklaşık 7 milyon 350 bin kişi seyretti. Doğa İçin Çal’ın yeni şarkı projesinde yer almak için 14 bin kişi başvuruda bulundu.

Doğa İçin Çal, internet sitesinde Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu’nun (TÜRÇEK), Doğa Derneği’nin, Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Çekül Vakfı’nın, Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA), Doğal Hayatı Koruma Derneği ve Vakfı’nın, TEMA Vakfı ve Sualtı Araştırmaları Derneği’nin logolarını yayınlayarak ve izleyenleri doğa derneklerine yönlendirerek destek oluyor.