Doğruluk Payı

Doğruluk Payı Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “olağanüstü kişilerin sıra dışı öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun dördüncü Fark Yaratan’ı Doğruluk Payı oldu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Doğruluk Payı hem siyasetçilerin konuşmalarını ve iddialarını günlük olarak analiz ediyor hem de seçim vaatlerinin gerçekleşme oranlarını takip ediyor. Doğruluk Payı, bugüne kadar 167 siyasetçinin seçim meydanları ve günlük konuşmalarından derlediği 516 farklı iddiasını inceledi. Bu iddiaların yaklaşık %24’ünün doğru olduğu tespit edildi. Bugüne kadar en çok incelenen iddialar büyüme ve istihdam konularında oldu. Doğruluk Payı tarafından incelenen iddialar, sosyal medya internet sitesi ve mail yoluyla kamuoyuyla düzenli olarak paylaşılıyor.

Doğruluk payı, bir grup gencin ortak gelecek kaygısından yola çıkarak kuruldu. Bir yandan seçmenlerin doğru bilgi almasına yardımcı oldu. Bir yandan da siyasetçilerin iddialarının doğruluk temelinde analiz edilebileceğini hem onlara hem de kamuoyuna gösterdi. Özellikle seçim zamanlarındaki siyasi söylemlerin netliğinden emin olamayan binlerce vatandaşın hayatında ve siyasi kültürümüzde kocaman bir fark yarattı.

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.