Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte Festivali

Proje Künyesi
Kurum : Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı
Amacı : Okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerde engelli farkındalığı yaratılması; interaktif materyaller ile engelli ve engelsiz öğrencilerin kaynaşmasının sağlanması
Bölge : İstanbul
Hibe Tutarı : 498.209 TL
Proje Ortağı : İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Proje Süresi : 01 Ekim 2018 - 30 Eylül 2019
Durumu : Devam Ediyor
Proje Yılı : 2018

Engelliler Haftası Kapsamında Okul Festivalleri Gerçekleştirildi

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen, Tohum Otizm Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliğiyle yürütülen Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte projesi kapsamında 14 Mayıs Salı günü Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu’nda, 16 Mayıs Perşembe günü Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda festivaller düzenlendi.

Okul öncesi ve ilkokul seviyesinde engelliliğe yönelik olumsuz algı ve tutumların dönüştürülmesi, eğitim ortamında engelliliğe dayalı ayrımcılığın azaltılması amacıyla hayata geçirilen Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte Projesi kapsamında düzenlenen festivallerde öğrenciler, eş zamanlı olarak yürütülen Anatole'ün Küçük Tenceresi, Türk İşaret Dili ile Tanışma, Erişebilir Materyaller, Herkes için Erişilebilir Okul, Farklılıklar Birlikte, Renkli Kum Baskı, Doğaçla ve Ritimleri Keşfet, Hayat Tamircisi, Picasso Tarzı Portre, Her Birimiz Farklı bir Rengiz ve Masal atölyelerine katıldı. Yaklaşık 1.500 öğrencinin katıldığı festivallerin sonunda öğrenciler Duygu Etikan’ın dans gösterisi ve Def Rap grubunun şarkıları eşliğinde eğlendi. Festivalde ayrıca velilere yönelik Kapsayıcı Okul İklimi için Engelli Hakları başlıklı panel düzenlendi.

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız: http://www.sabancivakfi.org/tr/sosyal-degisim/egitimde-engelli-haklari-okulda-birlikte-hayatta-birlikte-2-2