Fark Yaratanlar 06. Sezon Kapanış Etkinliği

Sabancı Vakfı’nın Topluma İlham Veren Fark Yaratanlar Programı Altıncı Sezonunu Geride Bıraktı Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin çalışmaları ile yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılarak onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla 2009 yılından bu yana desteklediği “Fark Yaratanlar” Programı, altıncı sezonunu tamamladı. Altı yıl boyunca yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren 130 Fark Yaratan’ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 3,5 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı.

“Fark Yaratanlar”ın altıncı sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla “5N 1K” programında yayınlandı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katıldığı programda, altıncı sezonun 15 “Fark Yaratan”ı eğitimden toplumsal adalete, yurttaş katılımından ekonomik gelişmeye birçok farklı alandaki başarı hikâyelerini ve deneyimlerini paylaştı.

“Duyarlılığın ve sivil aktivizmin artmasından gurur duyuyorum”

Program başladığından bu yana başvuruların giderek artmasından mutluluk duyduklarını belirten Güler Sabancı, “Fark Yaratanlar’a aldığımız başvurular bize daha çoklarının aramızda olduğunu gösteriyor. Ülkemizde insanların duyarlılığının ve sivil aktivizmin arttığını görmekten gurur duyuyorum. Duyarlılık ve özveri o kadar değerli ki, aslında insan olmak için onlardan başka bir şeye ihtiyacımız yok” dedi.

Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fark Yaratanlar kendilerinin ya da bulundukları çevrenin imkânlarını daha geniş kitlelerin yararına dönüştürmek ve şahit oldukları bir soruna dikkat çekmek için çalışıyorlar. Buradaki temel mesele; çevremizde olanları duymak, görmek, haberdar ve çözümün bir parçası olmaktır. Öncelikle bu duyarlılığa sahip olmalıyız. Kendimizi sorgulamalı, kayıtsızlığı bırakmalıyız. Yürekten hissederek harekete geçmek gerekiyor. Ondan sonra sahip olduğumuz imkânları, yapabileceklerimizi gözden geçirmeyi düşünmeliyiz.”