Fark Yaratanlar 08. Sezon Kapanış Etkinliği

Sabancı Vakfı’nın Topluma İlham Veren Fark Yaratanlar Programı Sekizinci Sezonunu Geride Bıraktı Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin çalışmaları ile yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılarak onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla 2009 yılından bu yana yürüttüğü Fark Yaratanlar Programı, sekizinci sezonunu tamamladı. Sekiz yıl boyunca, yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren 160 Fark Yaratan’ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 17 milyonu aşkın izleyiciye ulaştı.

Fark Yaratanlar’ın sekizinci sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla 5N1K programında yayınlandı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katıldığı programda, sekizinci sezonun 15 Fark Yaratan’ı eğitimden toplumsal adalete, yurttaş katılımından ekonomik gelişmeye birçok farklı alandaki başarı hikâyelerini ve deneyimlerini paylaştı.

"Demokrasinin önemli unsurlarından biri sivil toplum kuruluşlarıdır"

Sekiz sezonun sonunda Fark Yaratanlar Programı’nın ne kadar büyüdüğünü ve ne kadar çok kişiye dokunduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “43 yıldır insan sevgisiyle gerçekleştirdiğimiz tüm projeler, bütün bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum vizyonumuzun ürünüdür. Fark Yaratanlar programı da bunlardan biri. Sekiz sezon boyunca seçilen Fark Yaratanlar’ın hikayeleri geleceğe dair inancımı ve umudumu daha da artırıyor.” dedi.

Fark Yaratanlar programına dahil olmanın kişi ve kurumların faaliyetlerine nasıl katkıda bulunduğunu anket çalışmalarıyla takip ettiklerini ifade eden Sabancı, “Fark Yaratan seçilenlerin yüzde 91’i çalışmalarında güvenilirliğin arttığını, yüzde 58’i çalışmalarını yaygınlaştırdığını söylüyor. Yarısından fazlası ise gönüllü sayısında ve bağışlarda artış olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda Fark Yaratanlar’ın %50’si diğer Fark Yaratanlar ile birlikte çalışmış ve karar vericileri olumlu yönde etkilemiş. Bu ortak çalışmalardan çok daha büyük sinerji doğacağına inanıyorum. Demokrasinin önemli unsurlarından biri sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşları geliştikçe toplumsal gelişmede güçlü etki yaratacak işlerin sayısı da artacaktır.” dedi.