GençBank

Gençler, GençBank'tan Aldıkları Hibe İle Fark Yaratıyor

Sabancı Vakfı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, “Fark Yaratanlar” programıyla kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından hayata geçirilen, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak, kendi bölgelerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmalarını amaçlayan “GençBank Projesi”.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programları tarafından da desteklenen GençBank Projesi, gençlerin kendi bölgelerine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri geliştirmelerini ve uygulamalarını teşvik ediyor. Gençler, GençBank’tan aldıkları hibe desteği ile çevrelerinde gördükleri sorunların çözümü için projeler geliştiriyorlar. GençBank’a başvuran projelerin hibe değerlendirmesini gençler yaparken, projenin uygunluğu da yine gençler tarafından belirleniyor. Gençler, proje uygularken çeşitli yerel yönetimler ve kuruluşlara da ulaşarak; kurumlarla ilişki geliştirmeyi ve beraber çalışmayı öğreniyorlar.

Şu an İzmir, Samsun, Artvin, İstanbul ve Batman’daki 5 GençBank’ta 50 proje uygulanıyor. Şimdiye kadar gençler GençBank’ın sağladığı hibeler ile Batman’da takı kursu, Samsun’da engelliler için kısa film, Artvin’de ödünç şemsiye projesi, İzmir’de GO oyunu turnuvası gibi projeleri hayata geçirdiler. Gençler proje başvuruları kabul edildiğinde 1.500 TL ya da 2.000 TL hibe alarak projelerini geçekleştiriyorlar.

Bu formu doldurarak Sabancı Vakfı (Veri Sorumlusu) tarafından iletişim formu ve e-bülten aboneliği kapsamında elde edilmiş/edilecek ya da vakfımızla paylaştığınız/paylaşacağınız şahsınıza ait her türlü kişisel verinin 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında ve Sabancı Vakfı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni'nde öngörülen esas ve usuller ile amaç ve yöntemler dahilinde kaydedilebileceğini, depolanabileceğini, güncellenebileceğini, silinebileceğini; üçüncü kişilere açıklanabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini, şahsınızla iletişime geçilmesi için kullanılabileceğini ve kanunda ve diğer ilgili mevzuatta sayılan şekillerde işlenebileceğini kabul etmiş olmaktasınız.