Gençlik Çalışmaları Akademisi

Proje Künyesi
Kurum : Toy Gençlik Derneği
Amacı : Gençlik alanında çalışmak isteyen gençlerin, güçlü ve alanın ihtiyacını karşılayabilecek gençlik çalışanı olmaları için, eğitimler ve mentorluk yoluyla desteklenmesi
Bölge : Türkiye Geneli
Hibe Tutarı : 188.256 TL
Proje Ortağı : Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Gap Gençlik Derneği, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, Youthsem
Proje Süresi : 16 Temmuz 2019 – 5 Temmuz 2020
Durumu : Başlıyor
Proje Yılı : 2019

Mevcut Durum

Gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşları; gençlerin kendilerini ilgilendiren konularda aktif rol almalarında, hak temelli bir yaklaşım benimsemelerinde, toplumu olumlu yönde geliştirmeye yönelik çalışmalarda, gençleri güçlendirme ve kapasite geliştirme faaliyetlerinde önemli bir sorumluluğa sahiptirler. Bu bağlamda gençlik alanında çalışan kuruluşların ve özellikle gençlik çalışanlarının güçlenmesi için bütünsel ve süreğen bir destek sağlanması gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Açık çağrı yapılacak ve farklı illerden 24 katılımcı belirlenecek.
  • 14 başlıkta 4 eğitim gerçekleştirilecek.
  • Proje süresince ve sonrasında mentorluk desteği sağlanacak.
  • Gençlik alanı ihtiyaçları araştırması yapılacak.
  • Eğitim modüllerinde kullanılan araç ve metotların “nasıl yapılır” videoları oluşturulacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER