Hibe Programları

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında 10 yıldır sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemektedir.

Hibe Programı kapsamında, bugüne kadar toplamda yaklaşık 12 milyon TL’den fazla hibe ile desteklenen 125 proje, 74 ilde faaliyet uygulamıştır ve ulusal düzeyde önemli etkiler yaratmıştır. Desteklenen projelerin hikayelerinin yer aldığı "Ekim Zamanı" kitaplarını inceleyebilirsiniz.

Hibe Programlarının 10. yılında Sabancı Vakfı bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları değerlendirmek ve Türkiye’deki ihtiyaçlara uygun hale getirmek amacıyla farklı sektörlerden uzmanların katılımıyla bir strateji çalışması yürüttü. Bu çalışmanın sonucunda Vakıf, toplumsal sorunlara daha kalıcı çözüm üretilmesi ve yaratılan etkinin sürdürülebilir olması amacıyla Hibe Programlarını geliştirmeye karar verdi. Bu sistemde bir yandan “Açık Çağrılı Hibe Programları” ile sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanındaki projelerini desteklenirken, bir yandan da tematik alanlarda stratejik ortaklıklar ve projeler geliştirilmesine karar verildi.