Kadınlar Işığıyla Madeni Aydınlatıyor

Proje Künyesi
Kurum : Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği
Amacı : Madenci kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının artması ve haklar konusunda bilinçlenmesi
Bölge : Eskişehir
Hibe Tutarı : 121.400 TL
Proje Ortağı : Tepebaşı Belediyesi
Proje Süresi : 8 Temmuz 2019 – 15 Mart 2020
Durumu : Başlıyor
Proje Yılı : 2019

Mevcut Durum

Madencilik sektörü ağırlıklı olarak erkeklerin çalıştığı, kadınların ayrımcılığa uğradığı bir sektördür. Maden sektörü gibi erkek egemen sektörlerde kadınların çalışabileceğine dair farkındalık yaratılması,  ihtiyaç ve sorunlara toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışı ile yaklaşılması gerekmektedir. Derneğin diğer kadın örgütleri ve ilgili mesleklerle bir araya gelerek işbirliği, diyalog ve iletişim ağları oluşturması konu üzerine farkındalık yaratılması açısından önem taşımaktadır.

Projenin Hedefledikleri
  • Dernek üyesi 52 kadın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Medya, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kamusal Alan konularında eğitim alacak.
  • Dernek üyelerine yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği, Bel ve Boyun Okulu eğitimleri organize edilecek.
  • Eskişehir’deki farklı kadın derneklerinin ve meslek örgütlerinin bir araya geldiği “Kadınların İş Yerlerinde Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay düzenlenecek.
  • Balıkesir Balya’da yer alan çinko ve kurşun yer üstü madeninde çalışan kadınlar ziyaret edilecek, deneyimler paylaşılacak.
  • Maden sektöründeki çalışma koşullarını anlatan bir kısa film çekilecek.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER