Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi

Proje Künyesi
Kurum : Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı
Amacı : Adli yardımın kalitesi artırılarak şiddet ve ayrımcılığa maruz kalan kadınlar için adalete erişim mekanizmalarının güçlendirilmesi
Bölge : Bursa, Eskişehir, İstanbul, Trabzon
Hibe Tutarı : 186.340 TL
Proje Ortağı : İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi
Proje Süresi : 16 Temmuz 2018 - 12 Temmuz 2019
Durumu : Başlıyor
Proje Yılı : 2018

Mevcut Durum

Türkiye’de ve dünyada kadınlar cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Türkiye’de kadın haklarına ilişkin yasal düzenlemeler mevcut olsa da uygulamada cinsiyetçi bazı yaklaşımlar devam etmektedir. Adli yardım listesine kayıtlı avukatların bilgi ve farkındalıklarının artırılması; şiddet ve ayrımcılığa maruz kalan kadınların adalete erişimini ve avukatlardan alacakları adli yardımın kalitesini artırabilir.

Projenin Hedefledikleri

• Kadının insan haklarına ilişkin uluslararası standartları ve ulusal mevzuatı içeren bir eğitim programı hazırlanacak.
  • Bursa, Eskişehir, İstanbul ve Trabzon’da barolar ziyaret edilerek 25’er avukattan oluşan gruplar oluşturulacak.
  • Adli yardım listesine kayıtlı 100 avukat, kadına yönelik şiddet alanındaki mevzuat konusunda iki günlük eğitim alacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELER